|
|
|
|||||||||||||||||||||
|
|
|
A Nimród Vadásztársaság augusztus 16.-án, szombaton tartotta rendes közgyűlését, majd utána a helyi és meghívott vendégvadászok főzőversenyére került sor.
Az idén Taksár Ferenc a Szabadtűzi Lovagrend lovagja a vadásztársaság természetvédelmi felelőse ötödik alkalommal szervezte meg a „Vadászok főzőversenye” rendezvényt.
A főzőversenyre nevezni bármilyen, szabad tűzön készített, meleg egytálétellel lehetett, amelyet a helyszínen kellett elkészíteni sütésre, főzésre alkalmas eszközökön.
Az első három helyezett valamint a legjobb vadételt elkészítő versenyző csapat került díjazásra (díj + oklevél) A további csapatok külön díjazásban részesültek- főzőeszközöket kaptak. A főzőversenyen résztvevő mindegyik csapat emléklapot vehetett át a 4 fős társadalmi zsűritől.
Végeredmény:
1.helyezett: Kabalási Jóbarátok- (Mokánszki Roland vadász csapata)
- Löki vadnak javából betöltött káposzta, megzavarva szegedi pirossal
(Vaddisznó- és őzhússal töltött káposzta gombamártással)
2. helyezett: Bán Sándor és csapata
– Csülök pörkölt
3. helyezett: Vadkárelhárítók- (Nagy Sándor vadász és csapata)
- Palóc eves (vaddisznóhússal)
Különdíj- legjobb vadétel:- Udvari Ízmívesek (Taksár Ferenc vadász csapata),
- Vaddisznó legjava, a hegy vörös levével
(Vaddisznópörkölt szalvétagombóccal áfonyalekvárral)
A jó hangulatú főzőversenyen a résztvevő csapatok, vadásztársak, családtagok, vadászbarátok és a meghívott vendégek késő estig mulattak.
Fotók:
- Dr. Erdélyi Béla VT. elnök beszámolóját tarja (balra) Fedor László titkár (jobbra) a közgyűlési jegyzőkönyvet írja
- Munkában a zsűri – Molnár László gasztronómiai szakértő a zsűri elnöke
- Bográcsban a Löki vadnak javából betöltött káposzta
- A legjobb vadétel: - Vaddisznó legjava, a hegy vörös levével
- Eredményhirdetés
- Az eredményhirdetés pillanata – Molnár László zsűri elnök gasztronómiai szakértő első díjat (rozsdamentes főzőedény készlet) ad át Mokánszki Roland vadásznak (Kabalási Jóbarátok) részére.
2014. szeptember 18
Taksár Ferenc
Lovag
|
|
|
|||||||||||||||||||||
|
|
|