A Szabadtűzi Lovagrend honlapja



Híreink itt olvashatóak!

Tisztelt ismerőseim, barátaim, lovagtársaim, mindazok akiknek megvan az e-mailem!! Szolgáltató váltása miatt a régi e-mail címem megváltozott. A szelektiv@t-online.hu
megszűnt, kérem töröljétek.
Új e-mail címem: szabadtuzilovagrend@gmail.com
Üdvözlettel
Simon Tamás


Elkészült a 2017-es Magyar Grill Bajnokság leírása, amit ide kattintva lehet megtekinteni.

Ide kattintva a jelentkezési lapját lehet letölteni.


2017.04.30-án frissült a lovagrend tagnévsora, mely tartalmazza a zsűrizésre jogosultak listáját is.
Ide kattintva lehet megtekinteni, vagy a menüben a A Lovagrend Aktuális Névsora szóra kattintva.

 

És egy kis humor:


Beszélő-éneklő élelmiszerek, csak rá kell kattintani.


Kancellári köszöntő

A szabadtűzi lovagrend már 2010 óta folyamatosan tevékenykedik, főzőversenyeken vesz részt. Különböző főzéssel kapcsolatos szabadtéri rendezvényeket támogat akár tevőlegesen, akár szervezési segítséggel egyaránt.
2012 májusában kértük a cégbíróságot, hogy jegyezze be lovagrendünket, mint SZABADTŰZI LOVAGREND GASZTRONÓMIAI EGYESÜLET. Így ahogyan az történt idáig is, már bátrabban hirdethetjük hitvallásunkat - szabadtűzön bográcsban, nyárson, vagy bármilyen módon készített ételek akkor a legjobbak, ha fával, méghozzá megfelelő ételhez megfelelő fával, vagy faszénnel, annak parazsával készítjük el ételeinket.
     Lovagrendünk tehát határon innen és határon túl is szeretne mindenkit megszólítani, valamint önkéntes tagjai között tudni mindazokat a civil sütni főzni szerető embereket, akik vállalják lovagrendünk  honlapján elolvasható alapszabályunknak betartását és tagdíjuk befizetését, ami most évenként 4000 Ft.
     A tagdíj azért szükséges a mai világban, hogy tagjaink komolyan vegyék tagságukat, mivel ebben a lovagrendben csak önkéntesek tevékenykednek saját szabadidejüket feláldozva azért, hogy ők is valamivel hozzájáruljanak a magyar hagyományok és a már rég elfelejtet gasztro-kultúránkat is visszacsempésszük a mindennapok asztalára. Valamint ebből a pénzből tartjuk fenn önmagunkat, addig, amíg nem tudunk pályázni valamilyen külső forrásból.
     Tagunk lehet bárki az egyszerű munkás-embertől a miniszterig. Nem teszünk különbséget, mivel nálunk csak az számít, hogy az illető szeresse a szabadtéri főzéseket, a jó ételeket és érezze magát köztünk legalább olyan jól, ahogy mi érezzük magunkat egy ilyen összejövetelen. Igaz, hogy évente egyszer legalább illik megjelenni az ország valamelyik pontján megrendezett szabadtéri főzőversenyén, de ez remélem senkinek sem okoz különösebb gondot.
     Tehát összefoglalva a 2014-es évben a lovagrendünk szeretne megerősödni és ehhez bizony tagság kell, de nem mindenáron. A jelenlegi 100-150 fős tagságunk akár többszörösére is emelkedhet, ha sok jó ember is úgy gondolja, hogy érdemes közénk állni, akinek nem szívügye a gasztronómiai értékeink megőrzése és annak utódaink felé történő továbbadása, az máshol mindenképp kamatoztassa tudását.
     A jelentkezés a lovagrendbe azzal veszi kezdetét, hogy kitölti a honlapunkról letölthető jelentkezési lapot majd azt eljuttatja postán vagy e-mailban a nagymesterhez (szabadtuzilovagrend@gmail.com), aki kijelöli az illetékességet (lakóhely szerint), mert hiszen lovagrenden belül is régiók és kapitányságok vannak. A régiók azt véleményezik, majd annak pozitív elbírálása után, valamint a tagdíj befizetése után KORMOS LOVAGGÁ válik. Egy esztendő eltelte után, ha mindkét fél úgy gondolja, a júniusi vagy az októberi szabadtéri (de évente csak 2x megrendezett) főzőversenyen ünnepélyes keretek között A SZABADTŰZI LOVAGREND LOVAGJÁVÁ avatjuk.
     Minden lovagtársamat és leendő lovagjainkat megkérek, hogy vegyék komolyan úgy a tagépítést, mint a lovagrendi munkát, mivel a mai nehéz gazdasági helyzetben igen nehéz felfuttatnunk szeretett lovagrendünket. Össze kell szednünk minden erőnket és kapcsolatunkat, hogy sikeresek legyünk. Remélem, hogy ez a sikeresség nem csak a vezetőség, hanem az összes társunk érdeke.



Copyright (C) - Webmaster